Hoppa till huvudinnehåll
Bionorica modern växtbaserad medicin med global närvaro
Bionorica modern växtbaserad medicin med global närvaro

Om oss


växtbaserad medicin

Modern växtbaserad medicin med global närvaro

Bionorica är en av de ledande tillverkarna av växtbaserade läkemedel i världen. Här kombineras modern läkemedelsforskning med växters effektivitet i syfte att bidra till miljontals människors hälsa varje dag. I växtbaserade läkemedel (VBL) kommer den aktiva substansen uteslutande från växtriket. Så till skillnad från kemiskt-syntetiskt framställda läkemedel består den aktiva substansen i ett växtbaserat läkemedel inte bara av en enskild substans, utan av en komplext sammansatt naturlig blandning av flera substanser som tillsammans utgör den aktiva substansen.Noggrann kontroll

framställningsprocessen

Produkterna är beroende av framställningsprocessen – hela vägen från sått frö till färdig produkt, vilket är något Bionorica har lång erfarenhet av. Kontrollerad odling är precis lika viktigt som en skonsam skörd och aktiv bearbetning.


Samarbeten över hela världen
Samarbeten över hela världen

 

Samarbeten över hela världen

Bionorica arbetar med över 500 universitet, institut och sjukhus runt om i världen och producerar fytofarmaceutiska läkemedel för behandling av bihåleinflammation, urinvägsinfektion och klimakteriebesvär. Bionorica finns i mer än 40 länder och fortsätter göra modern medicin mer växtbaserad för människors hälsa varje dag. Modern läkemedelsforskning kombineras med växternas effektivitet – en affärsidé som varit aktiv i mer än 85 år. Huvudkontoret är beläget i Tyskland med tillverkningsanläggningar i Neumarkt, Bayern.

Med platser och partners på nästan alla kontinenter har Bionorica tagit plats på marknaden som en global aktör, som dagligen strävar efter hög kvalitet med hjälp av innovativ teknologi och forskning. Forskningen är som ovan nämnt inriktad på områdena respiratoriska besvär, gynekologi och urologi. Dessutom produceras växtbaserade läkemedel mot leversjukdomar.


Familj


Naturlig läkekraft

Bionorica är stolta över att med hjälp av sina växtbaserade läkemedel på ett effektivt sätt kunna bidra till människors hälsa och välmående över hela världen. Vår utgångspunkt kommer alltid att vara naturen och vår affärsidé kommer alltid att grunda sig i att frigöra den enorma potentialen hos aktiva ingredienser i växter med hjälp av innovativ teknologi.

Modern, växtbaserad medicin är helt enkelt här för att stanna.